Kleren maken de artiest

maandag 23 nov 2015

Jij ook zo verknocht aan die ene fijne spijkerbroek waar je zo ongeveer in woont? Of dat favoriete T-shirt dat zogenaamd geluk brengt als je het aan hebt? En ook nog die relaxte afgetrapte gympen die het nooit lijken te begeven? Niks mis mee. Lekker blijven dragen. Maar alsjeblieft niet als je het podium op gaat.

Iemand zei ooit tegen mij: ‘je mag op het podium alleen iets aan, dat je anders nooit aan zou trekken’. Ik daar even over nagedacht, het uitgeprobeerd, het ook een paar keer juist niet uitgeprobeerd en zie daar: hij kreeg gelijk. Een doorsnee look op het podium doet het vaak minder. Voor zowel publiek als artiest.

Mensen komen naar jouw show, voorstelling, optreden of wat het dan ook is waarvoor ze zichzelf uit hun kloffie, in hun gezellige outfit hijsen. Ze gaan een avondje uit, denken na over wat ze aantrekken en kijken nog een keer in de spiegel voor ze de deur uit gaan. Geen reden dus voor jou om dat niet te doen. Zij doen moeite, jij mag ook wel wat moeite doen. Bovendien zorgt een bijzondere outfit voor een bijzonder gevoel bij jou als artiest. Het creëert dat beetje extra, een speciale vibe. Ik vergelijk het maar met de meeste andere werkenden, die ook niet in hun alledaagse kloffie naar het werk gaan. On stage doet die bijzondere outfit net een beetje extra voor je. Eigenlijk is het moeilijk onder woorden te brengen. Dat is iets wat je even moet gaan ervaren om het vervolgens nooit meer anders te doen. Net als ik dus.

Dus; zij wat leuks aan, jij wat leuks aan. En dan volgt: wat dan? Mijn advies: kies iets dat in het verlengde van jouw stijl ligt, maar durf ook uit je comfortzone te stappen. Dus ga een keer voor een andere kleur, gewaagde schoenen of een tof accessoire. Zolang het verder gaat waar jouw maandag-tot-vrijdag-stijl is gebleven, blijf jij wel gewoon jij. En dat is in essentie waar het altijd om gaat. Je kan jezelf pimpen to the max, maar laat het nooit verhullen wie je bent. Laat het een aanvulling zijn op. En kies dan ook nog iets wat fijn zit en praktisch is. Een paar jaar geleden hadden een mede-zangeres en ik een kek paars jurkje gekocht voor een optreden, allebei een ander model. Zij koos voor strapless. Geen succes toen bleek dat het jurkje elke 30 seconden opgehesen moest worden.. Kleding die omhoog of naar beneden getrokken moet worden; niet doen. Hetzelfde geldt voor hakken. Als je er niet op kan lopen, doe het dan ook niet. En laten we het haar niet vergeten. Als je elke minuut een hand door je haar moet halen omdat het anders voor je ogen valt; doe er wat aan. Vooraf dus.

Laat jouw bijzondere look je relaxed vallen. Kies voor speciaal, maar iets dat past bij jou en comfortabel zit. Vergeet daarbij vooral niet de impact van wat je aantrekt. Het is onderdeel van jouw totale performance en of je het nu leuk vindt of niet; het oog wil ook wat.

Veel plezier met mixen en matchen enneh…. fotootjes sturen mag!

info@pioneerpresentations.com